Cum îngrijim zambilele din aranjamentele florale?

Cum îngrijim zambilele din aranjamentele florale?

Dacă nu ați reușit să plantați flori în jardinierele din balcon sau în curte și vreți totuși să vă bucurați de florile primăverii chiar în casa voastră, atunci zambila(Hyacinthus orientalis) este cea mai potrivită dintre florile de sezon.

 

Din ce în ce mai multe florării oferă aranjamente cu plante care conțin zambila cu tot cu bulb. Asta pentru că parfumul acesteia este totdeauna asociat cu reînvierea naturii, dar și cu sărbătorile de primăvara (1 și 8 Martie).

 

Zambila este o plantă cu bulb, un bulb ce seamănă cu o ceapă din care vor ieși frunzele si florile. Înflorește o dată pe an, dar sunt suficienți câțiva bulbi înfloriți ca să parfumeze întreaga cameră. Culorile sunt variate: albastru, roz, mov, ciclamen, galben, portocaliu. Și nu numai!

 

Atunci când primiți astfel de flori, în funcție de temperatura din cameră (recomandat până la 23 grade Celsius), sfatul nostru este să le udați prin pulverizare la fiecare 3 zile. Bulbul trebuie să aibă apă, însă fără ca aceasta să fie în exces. De asemenea, puneți-l într-un loc luminos, dar nu lângă surse de căldură.

 

Ce facem când floarea ofilește?

Există două variante: coșul de gunoi (știm, trist!) sau plantarea în pământ. Zambila este o planta perenă, trăiește mulți ani în natură, acolo unde toate procesele se petrec la timpul lor. Daca doriți să acordați o “a doua șansă” zambilei dumneavoastră, iată ce trebuie să faceți:

    • Când florile se ofilesc de tot, le rupeți, lăsând numai tulpina și frunzele. Luați bulbul cu tot cu frunzele verzi și plantați-l într-un vas din plastic sau lut, folosind pământ normal în care adăugați îngrășământ și nisip. Nu trebuie udat foarte tare.
    • Părțile verzi sunt esențiale, ele sunt folositoare plantei pentru a-și restabili rezerva de energie! Practic, zambila va putea înflori si anul viitor. Atenție! Când tulpina și frunzele se vor usca de tot, tăiați-le chiar de la bază (fara a strica bulbul) și încetați să mai udați planta!
    • De îndată ce se mai încălzește, plantați bulbul în pământ, într-o zona pe care nu o udați vara. După ce înfloresc, zambilele intră în repaus, iar apa poate face bulbul sa mucegăiască.

 

Aranjamentele florale cu plante cu rădăcină pot deveni un partener de frumos pe termen lung. Dacă alegeți să comandați astfel de modele, asigurați-vă că aveți toate informațiile pentru a prelungi durata lor de viață.

 

Noi vom posta aici multe informații pe care ne dorim să le găsiți utile. Vă așteptăm să descoperiți cât mai multe dintre ele!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *