Cum îngrijim plantele suculente?

Cum îngrijim plantele suculente?

Plantele suculente devin din ce în ce mai răspândite în casele oamenilor, iar în unele locuințe putem vedea deja adevărate colecții sau aranjamente din aceste plante. De ce? Simplu! Sunt frumoase, deosebite, interesante și estetice, dar mai ales ușor de crescut și rezistente! Deoarece frunzele lor acumulează apă,  există rezerve suficiente pentru a se păstra intacte cât timp sunteți în vacanță, de exemplu.

Este important să știm că aceste plante pot fi păstrate pe terase închise sau chiar afară, atât toamna cât și iarna, cu condiția ca temperatura să nu coboare sub 10 grade Celsius.

 

Suculentele preferă în general lumina puternică, de aceea este recomandată așezarea lor lângă o fereastră orientată spre sud. Iar dacă vorbim despre o plantă care este în creștere, este bine să primească lumină minimum 6 ore pe zi. Chiar dacă sunt plante, acestea pot “vorbi” cu dumneavoastră: dacă lumina este prea puternică, o să observați mici arsuri, de o nuanță albă, galben-maronie pe frunze sau tulpină. Iar dacă lumina este prea puțină, acestea se vor întinde după soare și vor avea o tulpină alungită, sau frunze distanțate. De aceea, este recomandat ca la început să punem aranjamentul cat mai aproape de zone luminoase, însorite.

 

Udarea se recomandă a se face tot prin pulverizarea apei în zona rădăcinii, doar atunci când observați că pământul din aranjament s-a uscat. Toamna târziu sau iarna, când planta intră într-o perioadă latentă, se udă mai rar, odată pe lună și o puteți chiar transplanta în ghiveci.

 

Așa cum am mai precizat, aceste plante tolerează destul de bine temperaturile scăzute. De exemplu, unele specii rezistă afară chiar și în timpul iernii, trebuie doar să le protejăm puțin. În cazul suculentelor de interior, temperatura optimă este de 10-15 grade pe timp de noapte, respectiv 20-30 de grade pe timpul zilei.

 

Pentru a avea suculente frumoase, primul pas când faceți transplantarea  este pregătirea unui substrat pentru plante special, foarte bine drenat, care nu reține apa și oferă o aerisire optimă. Dacă nu aveți posibilitatea de a vă procura acest mix recomandat, îl puteți pregăti și dumneavoastră. Cheia este un amestec de nisip, care va permite apei să se scurgă într-un timp relativ scurt. Este recomandat să folosiți un ghiveci care asigură un drenaj bun.

 

După cum vedeți, îngrijirea suculentelor nu este o misiune foarte grea dacă respectăm sfaturile pe care le-am prezentat.  Aceste plante sunt frumoase, estetice, dar mai ales rezistente, iar dacă urmați pașii de mai sus, cu siguranță colecția dumneavoastră de suculente va fi foarte frumoasă!

 

Sunteți pe punctul de a cumpăra un cadou? Vă putem asigura că nu veți da greș cu această alegere de plante și chiar daca locuiți într-un apartament și nu aveți grădină, vă puteți crea propria gradina cu ajutorul nostru!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *