Culorile si emoția

Iată ca a trecut aproape un an de când site-ul nostru a devenit “activ”. Si așa cum v-am obișnuit reluam seria articolelor pe blog pentru a vorbi despre culori si emoțiile pe care acestea le transmit.

De ce acest articol acum? Pentru că dorim, ca și clienți al florăriei L’Ile des Fleurs din Pitești si București, să fiți informați si să faceți cea mai bună alegere în momentul în care comandați buchete sau aranjamente și a înțelege alegerea florilor pentru cei care au optat sa facă abonamente.

Fiecare culoare poate schimba senzația pe care o avem când intrăm într-o încăpere. Este într-adevăr un lucru subiectiv felul in care o culoare te poate face sa te simți, dar in ceea ce privește aranjamentele florale există reguli generale cu privire la ce poate transmite o culoare si cum poate fi folosită.

Totul depinde de atmosferă. Ce vrei, ca și client, să transmiți celui căruia îi oferi florile? Este o ocazie aniversară? Este o cină de afaceri? Vrei să formalizezi ceva ce a fost ocazional pana la acel moment (cerere în căsătorie?

Iată câteva exemple și sfaturi

  • Dacă vorbim despre o aniversare a unei persoane pline de energie recomandarea ar fi să oferiți ceva plin de culoare, contrastante iar aranjamentele sa fie un joc al înălțimilor
  • Pentru persoane optimiste recomandăm culori luminoase, iar aranjamentele sa fie pe înălțime
  • Daca vorbim despre o nuntă încercați să vă colorați locația folosind culori vii, vibrante, punctând astfel personalitatea voastră cu aranjamentele de pe mese si prezidiul mirilor. Văd din ce în ce mai mulți miri care se mulțumesc cu aranjamentul unic (prezent la toate evenimentele din sala respectivă) al locațiilor, fără să își pună amprenta si personalitatea în decorarea evenimentului lor, eveniment unic în viată . Și nu înțelegem de ce. Spre exemplu puteți folosi culori precum culoarea piersicii, roz si alb pentru o nuntă romantică sau flori de câmp cu un mix de culori dacă avem o nuntă cu temă country. Locațiile pot fi decorate așa cum vreți voi, nu altcineva.

Culorile florilor beneficiază deci de o anumita încărcătura simbolică, destinată să diferențieze de pildă iubirea de gelozie, atunci când in locul unui trandafir roșu se oferă un trandafir galben (exemplu clasic de floare – culoare – emoție).

Florile albe sunt asociate purității, prieteniei sincere, florile roz transmit bucuria copilăreasca a revederii unei persoane dragi, florile albastre conțin un mesaj de duioșie și dor însoțit de speranța reîntâlnirii, in timp ce florile violet transmit senzații de îndrăzneală, temeritate si dorința de cunoaștere, de experimentare, de trăire cu maximă intensitate a momentului.

Anumite flori sunt recunoscute drept mesageri de prosperitate si rafinament, precum crinul si laleaua, in timp ce altele sunt purtătoare de noroc – zambilele si freziile. Irisul constituie un simbol al înțelepciunii.

Lista poate continua la nesfârșit, întrucât fiecare floare de pe Terra are o poveste a ei, înrădăcinata in cultura popoarelor ce o cunosc – uneori, aceeași floare poate beneficia chiar de interpretări contradictorii, în funcție de modul în care a fost înzestrată cu o legendă sau alta de-a lungul timpului.

Ceea ce se poate afirma însă cu siguranță, este că florile au toate darul de a ne îmbogăți existența cu spectacolul petalelor si culorilor lor, indiferent de mesajele pe care omul le-a atribuit uneia sau alteia și că se cuvine să le prețuim si să le ocrotim pentru darul neprețuit si total dezinteresat pe care ni-l fac in scurta lor viață – o lecție din care am putea trage o mulțime de învățăminte.

Și o ultima remarcă. Există si alte flori în afara trandafirilor, flori care pot fi oferite in funcție de sezon.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *